‘Samenwerken waar het kan,
concurreren waar het moet’

Allard Castelein
CEO Port of Rotterdam

Vlaams-Nederlandse Havendag: energietransitie en energievoorzieningszekerheid

Er is een grote gezamenlijke opgave voor alle bedrijven in de havens: de Energietransitie. De technologieën zijn beschikbaar, maar om de energietransitie mogelijk te maken is samenwerking noodzaak. Hoe kunnen de havens toewerken naar een gezamenlijk waterstof-ecosysteem? Op donderdag 30 juni gingen we tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag op zoek naar een antwoord op deze vraag. 

Programma

Bekijk hier de aftermovie:   

Topics

  • Waar loopt de industrie tegenaan?
  • Welke uitdagingen zijn er voor transporteurs?
  • Op welke manier worden ondernemers door de havens en overheden gefaciliteerd om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Europa?

Sprekers

Energievoorzieningszekerheid
De crisis in Oekraïne laat zien dat de energievoorzieningszekerheid voor Noordwest-Europa een thema is dat urgent om nieuwe oplossingen vraagt. De noodzaak om onze energie afhankelijkheid van Rusland af te bouwen noopt tot het openen van nieuwe toevoerkanalen en zelfs een versnelde decarbonisatie van onze energiebehoeftes. Vlaamse en Nederlandse havens spelen een cruciale rol in dit transformatieproces, waarbij het ook duidelijk is dat de oplossing niet door één enkele haven kan worden geboden.

Organisatie
NT en Flows organiseren de Vlaams-Nederlandse Havendag in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal te Antwerpen. Port of Rotterdam is de gastheer van de 2e editie van de Vlaams-Nederlandse Havendag.

Gastheer

Partners

Organisatie