‘Samenwerken waar het kan,
concurreren waar het moet’

Allard Castelein
CEO Port of Rotterdam

Vlaams-Nederlandse Havendagen: samenwerken waar het kan!

De havens van Nederland en Vlaanderen zijn elkaars concurrenten, maar kunnen op veel vlakken juist goed samenwerken. Tijdens het online evenement de Vlaams-Nederlandse Havendagen op woensdag 29 en donderdag 30 september, keken we een keer niet naar de concurrentieposities, we hebben het gehad over de overeenkomsten.

De synergie tussen de Nederlandse havennota 2020-2030 en de Vlaamse havenstrategie biedt kansen op nauwere Vlaams- Nederlandse havensamenwerking. Onderwerpen als veiligheid, achterlandverbindingen, digitalisering en verduurzaming overstijgen de belangen van de individuele havens. Tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen brachten we de havens samen om samenwerking op deze onderwerpen te bespreken en te stimuleren. Kijk naar de aftermovies voor een beeld van deze dagen.

Aftermovie dag 1

Aftermovie dag 2

Organisatie
NT organiseerde de Vlaams-Nederlandse Havendagen in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal te Antwerpen, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Vlaamse Departement van Mobiliteit en Openbare Werken.