Lufthansa Cargo verwacht geen nadelen van harde brexit

Een harde Brexit zal de luchtvrachtsector nauwelijks raken. Dat verwacht topman Peter Gerber van Lufthansa Cargo tijdens de bijeenkomst Cargovention in Frankfurt.

Volgens de vrachtbaas zal een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zonder een akkoord wel leiden tot een verschuiving van ladingstromen binnen de Europese Unie. Dat zal hoofdzakelijk ten goede komen aan de grote vrachtknooppunten als Frankfurt Airport, Parijs Charles de Gaulle en Schiphol op het Europese vasteland.

Schiphol

Eerder liet de Nederlandse douane al weten dat Brexit nauwelijks een effect heeft op de gevlogen vrachtstromen van en naar Schiphol. Die markt heeft een aandeel van amper 0,8% op de totale vrachtoverslag van de luchthaven.

Gerber verwacht verder niet dat er dit jaar een recessie zal komen in de luchtvrachtmarkt. De huidige onzekerheid in de markt is volgens hem hoofdzakelijk ‘psychologisch’ van aard. Hij wijst er onder meer op dat de meeste prognoses voor dit jaar uitgaan van een groei van de vraag naar luchtvrachtcapaciteit van rond de 3,2%. Lufthansa Cargo zal dan ook dit jaar verder investeren in de vrachtvloot en nieuwe digitale oplossingen.

Heeft u te maken met de Brexit? Kom dan ook naar de Sessie Brexit op 27 februari 2019 in Venlo en leer alles over de verschillende scenario’s.

morenews

KLM gaat straks biokerosine tanken in haven van Delfzijl

Het Nederlandse handelsbedrijf SkyNRG gaat met partners in de haven van Delfzijl de eerste fabriek in Europa bouwen voor de productie van synthetische kerosine. Vanaf 2022 moet de fabriek, geraamde bouwkosten 250 miljoen euro, jaarlijks 100.000 ton aan groene vliegtuigbrandstof opleveren. Het gros (75.000 ton) van die productie gaat rechtstreeks voor tien jaar naar de… Lees verder ›

Rotterdam werkt aan Europa’s grootste groene waterstoffabriek

BP, Nouryon (het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals) en Havenbedrijf Rotterdam willen in Rotterdam de grootste fabriek van ‘groene waterstof’ van Europa bouwen. De BP-raffinaderij wil dat waterstof gaan gebruiken voor de ontzwaveling van de in de Rotterdamse haven geproduceerde brandstoffen, zoals benzine en diesel. Dat zou de uitstoot van CO2 met naar schatting 350.000 kubieke… Lees verder ›

Plannen in Hamburg voor ’s werelds grootste waterstoffabriek

In de haven van Hamburg moet de grootste waterstoffabriek ter wereld verrijzen. Dat meldt de Hamburgse senator van Economie Michael Westhagemann aan het Duitse persbureau DPA. Gesprekken met belanghebbenden zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Het gaat om een fabriek waarin een installatie voor waterstofelektrolyse moet komen te staan met een vermogen van 100… Lees verder ›