Nieuw in het programma zijn de site visits. Deze vinden plaats in de ochtend, voorafgaand aan het plenaire programma. De tour bestaat uit 3 stops:

– Maasvlakte Plaza: Het ‘modernste vrachtwagenparkeerterrein van Europa’
– Broekman Distriport: een van de 3 eigen terminals van Broekman Logistics
– Damen Verolme: Scheepsdok voor de allergrootste schepen, booreilanden en andere maritieme objecten.

Inschrijven voor Site Visits

Als u zich registreert voor Port Event kunt u zich meteen opgeven voor de Site Visits. Let op; er is beperkt plaats.

Maasvlakte Plaza

Maasvlakte Plaza is het ‘modernste vrachtwagenparkeerterrein van Europa’ en beschikt onder meer over wifi, douches, een restaurant, een containerreparatieplaats en een natuurpark.

Met Maasvlakte Plaza is in één klap het aantal parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven verdubbeld. Het terrein op de Maasvlakte moet een eind maken aan het wildparkeren in de Rotterdamse regio. Behalve als een voorziening voor de chauffeurs dient het Maasvlakte Plaza ook als opvang bij problemen bij de containeroverslagbedrijven en bij files.

Broekman Distriport

Broekman Distriport is een van de 3 eigen terminals van Broekman Logistics. Naast breakbulk activiteiten hebben we sinds kort ook een shortsea container lijndienst naar Engeland. Het is een multimodale terminal die optimaal is ingericht om het logistieke proces van onze klanten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Broekman heeft al zo’n 50 jaar ervaring in de handling en het waarde toevoegende proces wanneer het aankomt op project cargo en diverse Out of Gauge projecten in de haven van Rotterdam. Onze terminal Broekman Distriport, met de strategische ligging in het Botlek gebied van de Rotterdamse haven, faciliteert de logistieke behoeftes voor elk type breakbulk lading. Broekman Distriport is dus onderdeel van Broekman Logistics, een internationale logistieke partner in staal en metalen.

    

Wat kunt u bij Broekman Distriport bekijken?

  • Roro Ramp
  • AWT =All Weather Terminal, met name geschikt voor de overslag van staal
  • Breakbulk opslag
  • Multimodale terminal

Damen Verolme Rotterdam

In juni 2017 nam Damen Shiprepair & Conversion de werf over, die meer dan 60 jaar geleden door scheepsbouwer Cornelis Verolme werd gebouwd. De naam van deze werf is Damen Verolme Rotterdam, gelegen in het Botlek gebied van Rotterdam.
Damen Verolme Rotterdam, gelegen in het Botlek gebied van Rotterdam is sinds juni 2017 onderdeel van Damen Shipyards Group. De werf werd meer dan 60 jaar geleden door scheepsbouwer Cornelis Verolme gebouwd.
Met twee Panamax dokken een super dok van 405 x 90 meter en 2000 meter kade met waterdiepte variërend van 8 tot 12 meter, is het een van de grootste werven in Europa.

Op de werf worden reparaties, onderhoud en complexe aanpassingen aan zowel schepen en offshore platformen uitgevoerd. Reuzen als de Thialf, Saipem 7000 en het cruiseschip Oasis of the Seas zijn aan de werf geweest voor onderhoud.

Inschrijven