Havendebat Port of Zwolle
Ruimte creëren voor de groei en welvaart

Er is veel gaande in regio Zwolle. Door onder meer de verbreding van de Kornwerderzandsluis staat er een flinke groeispurt te wachten. Hiervoor is fysieke ruimte nodig in de regio Zwolle.

Tijdens het Havendebat Port of Zwolle gingen diverse debaters op woensdag 4 oktober 2023 met elkaar de strijd in aan de Schouwburg Odeon in Zwolle. Gedurende verschillende debatrondes gingen havenprofessionals, regionale politici, ondernemers en experts met elkaar in gesprek.

Waar liggen de oplossingen? Hoe gaan andere gemeenten en havens om met deze uitdaging? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Stellingen

Sprekers

Meer dan regio Zwolle

Voor wie?

Het Havendebat focust zich niet enkel op de regio Zwolle. Juist partijen van buiten af zijn welkom om hun ervaringen te delen. Hoe wordt er in andere havens met ruimte om gegaan? Hoe zijn bedrijven zich meer gaan focussen op circulariteit? En gaan andere gemeenten om met het vrijmaken van ruimte voor een circulaire economie?

‣ Gemeenten
‣ Provincies
‣ Bedrijven uit de regio
‣ Bedrijven buiten de regio
‣ Havens uit Nederland en België

Bekijk hier de deelnemerslijst van 2022.

Deelnemerslijst

Onderwerpen

Tijdens het Havendebat Port of Zwolle doken we in het overkoepelende thema: fysieke ruimte. De volgende onderwerpen komen aan bod:

‣ Haven als circulaire hub
‣ Fysieke ruimte voor groei
‣ Groei en welvaart regio Zwolle
‣ Meer ruimte voor circulaire economie
‣ Vrije ruimte toewijzen

Organisatie

Het Havendebat Zwolle wordt georganiseerd door Nieuwsblad Transport in samenwerking met Port of Zwolle.